Deuren

HISTORIE

Al meer dan een eeuw vertrouwde kwaliteit
Bruynzeel bestaat al meer dan 100 jaar. Oorspronkelijk ontstaan uit een timmermansbedrijf dat werd gerund door C. de Haas en C. Bruynzeel. In 1897 kwamen beide zonen van C. Bruynzeel in de zaak en hiermee veranderde de naam in C. Bruynzeel en Zonen. Met de komst van beide zonen kwam er meer aandacht voor architectuur en meer seriematige productie.

Na de eerste wereldoorlog ontstond in 1919 brand in de Bruynzeel fabriek. De fabriek brandde volledig af, maar werd herbouwd. Op dat moment werd ook de beslissing genomen om een speciale fabriek te bouwen voor Bruynzeel binnendeuren. Hiervoor werd een stuk grond gekocht in Zaandam. Na 1920 ontstond eveneens de wens om een vloerenfabriek te starten en na 1937 werden ook andere productgroepen toegevoegd als kasten, keukens en potloden.


Na de tweede wereldoorlog worden veel huizen herbouwd en in veel van deze huizen worden Bruynzeel keukens en deuren geplaatst. Door de recessie verliest Bruynzeel in 1982 gedeeltelijk het marktleiderschap. De noodzakelijke beslissing wordt genomen om het bedrijf op te splitsen in Bruynzeel deuren, vloeren, potloden, systeemwanden, kunststoffen en keukens.


Tot op de dag van vandaag zijn Bruynzeel deuren en sanitair autonome bedrijven die onder het merk Bruynzeel kwalitatieve producten leveren. Want ondanks alle veranderingen die het bedrijf en de markt hebben door gemaakt, is het nog steeds de vertrouwde kwaliteit van Bruynzeel.